A paraszt és a szamár

Ezúttal egy rövid délutáni olvasni valót hoztam nektek arról, hogy néha egy kis nézőpont váltás is elég a kétségbeejtő helyzet megoldásához.

“Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbált rájönni mit is tehetne. Végül arra jutott, hogy az állat is öreg és a kutat is ideje már betemetni – nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba.

A szamár megértette mi történik és először keserves üvöltésbe kezdett, de aztán mindenki csodálatára megnyugodott. Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba és meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami egészen különleges dolgot csinál: ahogy a paraszt és a szomszédjai tovább lapátolták a földet a szamárra, az lerázta magáról és ráállva egyre feljebb mászott.

Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átlépett a kút peremén és boldogan elsétált.”

Minden problémából van kiút.

Az egyik trükk, hogy a kialakult helyzetet a hasznodra fordítod és egyet feljebb lépsz.

Ha nem tudod, hogyan alakítsd erőforrássá a múlt és a jelen tapasztalatait (igen, még a kellemetleneket is!), a coaching folyamatnak ez az egyik erőssége.

Gyere, és segítek meglátni, hova és hogyan tudsz feljebb lépni!

Irány a boldogság!