Mire jó a ThetaHealing®?

Az előző posztot azzal zártam, hogy legközelebb arról fogok írni, mi mindenre jó, és milyen problémák esetén alkalmazható a ThetaHealing® technika.

Most bemutatnék két jellemző irányt, mindkettő nagy kedvencem, ezért bízom benne, hogy már ezzel is át tudok valamennyit adni abból az erőből, amivel a módszer rendelkezik.

👩‍🌾⬇️ Nagyon jó és hatékony a technika abban, hogy felderítse azokat a mélyen megbúvó mozgatórugókat, hiedelmeket, blokkokat, amik a jelen elakadás vagy nehézség kialakulását és fennmaradását táplálják. Azért hasznosabb, hogy ezt a gyökér okot találjuk meg és ne a felszínen jelentkező problémát próbáljuk kezelni, mert ez a gyökér ok a legváltozatosabb módon tud megnyilvánulni, ha kezeletlen marad. Tehát nem a tünetet próbáljuk meg eltüntetni, hanem a kiváltó okot.

Hogy egy konkrét példát mondjak: tételezzük fel, hogy nehézséget élsz meg a párkapcsolatodban és az anyagi helyzetedben egyaránt.

Ha ezeket a nehézségeket különálló problémaként kezelnéd, nem valószínű, hogy eljutnál arra a felismerésre, amire egy Theta ásás könnyen rávilágíthat, hogy a háttérben egy “nem érdemlem meg” vagy “nem vagyok elég jó” hitrendszer fut, és ez táplálja azt a működésedet, ami párkapcsolati vagy anyagi probléma formájában jelent meg a fizikai életedben. Ha ezt a gyökér okot nem szüntetjük meg, a program előbb-utóbb ismét eléri a “célját” és újabb nehézségeket fog okozni. Az esetek nagy részében ráadásul arra derül fény, hogy az anyagi nehézségeket is pont ugyanaz a hitrendszer táplálta, ami a párkapcsolati gondokat is okozta, vagyis ha ezt a gyökér okot kiiktatjuk, azzal valamennyi helyzetre pozitív hatást fogunk gyakorolni.

A jelenség könnyebb megértéséhez leginkább egy hegyi forrás példáját tudnám felhozni. A forrás a hegy sziklái között több ponton tör a felszínre, ezért azt hihetnénk, hogy ezek a vízerek különálló kis folyamok, a valóságban azonban ezeket a vízereket a mélyben egyetlen felszín alatti víztömeg táplálja.

Éppen ezért a címbéli kérdésre a választ nem onnan közelíteném meg, hogy a párkapcsolati, a karrier vagy az anyagi témák rendbetételére jó-e, mert valójában arra jó, hogy a saját magadat blokkoló hitrendszereket kiiktassa, és ennek hozadéka, hogy pozitív hatással lehet egy időben minden olyan életterületre, ahol ezek a hitrendszerek épp megnyilvánultak.

🚁⬆️ A másik felhasználási módja, ami szintén a személyes kedvencem, hogy képessé tesz egyre magasabb nézőpontból ránézni azokra a témákra, amikről érzed, hogy valamit meg akarnak tanítani neked azáltal, hogy a nehézséget fenntartják az életedben, de nem tudsz rájönni, hogy mit kéne belőlük megtanulni.

Hihetetlen felismeréseket és összefüggéseket lehet egy pillanat alatt meglátni azáltal, hogy a nézőpontod egyre tágul és rálátsz a nagy képre.

Minél többet foglalkozom vele, egyre inkább biztos vagyok abban, hogy mindenkinek érdemes kipróbálnia legalább egyszer az életben.

Már csak az önismeret fejlesztése kedvéért.

Hamarosan folytatom, addig is csodálatos tavaszi délutánt Nektek 🦋