Hétindító gondolatok #4

Van-e receptje a terveink megvalósításának?

A teljes recept mindenkinél egyedi, személyre szabott, ugyanakkor van 3 olyan alapvető összetevője, ami nélkül biztosan nem tud megvalósulni semmilyen vágy vagy terv.

Nézzük, mi ez a három alapvető fontosságú tényező:

1. Először is kell egy JÓ cél.

Milyen a jó cél? A jó cél pontosan megfogalmazott, mérhető (a „boldog akarok lenni” típusú megfogalmazás még nem az, de jó hír, hogy mérhetővé lehet tenni ☺), reális, rendeltél hozzá határidőt és elég vonzó ahhoz, hogy el is akard érni (a „jó volna, de hát annyira macerás…” nem tartozik a kellően vonzó célok közé, és a “majd egyszer…” típusú célokból sem lett még soha semmi, de itt is van jó hírem: ki lehet bontani olyan konkrétumra, ami már kellő húzóerőt jelent).

2. A következő a gátló gondolatok, hitrendszerek felszámolása.

Fél siker, ha már megvan, hogy mi az, ami felé elindulnál, de nem elegendő, ha akadnak olyan tudatalatti hitrendszerek, blokkok, amik viszont visszatartanak, visszahúznak. Ezeket hasznos felismerni és letenni, támogató meggyőződésekkel felcserélni.

3. CSELEKVÉS!

Van egy csodásan kidolgozott célod, leszámoltál minden blokkal és gátló hiedelemmel, feltankoltál önbizalommal, de ha otthon ülsz a kanapén és csak várod, hogy besétáljon a szuper új állás, pasi, otthon, leolvadjon X kiló stb. továbbra is csalódni fogsz. A harmadik elengedhetetlen tényező a tevőleges és rendszeres cselekvésed a célod irányába.

Tekints erre a három összetevőre úgy, mint egy háromlábú székre.

Ha mindhárom lába rendben van, a legstabilabb szerkezet, ám ha csak az egyik is rövidebb, mint a másik kettő, azonnal felborul.

📍Te hogy állsz ezzel a három összetevővel?

📍A te széked stabilan áll?

A coaching folyamatban ezeket a kérdéseket – és még számos továbbit – járunk körbe nagyon alaposan, szedünk szét és rakunk össze újra mindaddig, amíg nemcsak hogy stabillá válik ez a bizonyos szék, de eléred vagy kézzel fogható közelségbe kerülsz a célod megvalósításához.

Irány a boldogság!